SORTIDA A THE ZONE OF HOPE

 

A The Zone of Hope els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han pogut veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d'un viatge en el temps. En aquest viatge el alumnes han experimentar fred, calor o vent, passejar per l'interior d'una glacera i quedar astorat en veure i viure amb gran realisme gràcies a la tecnologia 3D una inundació a Barcelona o la desertificació a un embassament de Catalunya. El missatge és clar: cal reaccionar immediatament i, per fer-ho, cal aconseguir que l'impacte que pot tenir el canvi climàtic i la necessitat d'actuar urgentment calin entre la ciutadania, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta.

 

 

 

 

 

SORTIDA A EXPOMINER DE NOVEMBRE 2018

 

 

 

El nostres alumnes del batxillerat científic van visitar Expominer

 

i van conèixer el món de la geologia i paleontologia de primera mà.

 

Una jornada d’entreteniment educatiu amb l’observació de roques, mineral i fòssils.
 
 

 

 

 

 

SORTIDA A SITGES 2018

 

Aquest any l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ha viatjat fins a Sitges per conèixer des de prop un dels nostres artistes més prolífic i eclèctic però, tanmateix,

 

poc conegut: Santiago Rusiñol. En aquesta sortida vam  fer una ruta literària pels carrers més emblemàtics d'aquest pintoresc poble, seu dels artistes

 

esteticistes del modernisme català. Hem gaudit mentre ens aturàvem a llegir poesia del reconegut Joan Maragall, assessorats per la guia, que ens

 

informava de les característiques més importants del moviment, de les anècdotes de l'època i ens responia totes les nostres inquietuds.

 

Seguidament tinguérem l'oportunitat de visitar el museu «Cau Ferrat», casa "taller" de Rusiñol, i on s'hi realitzaren les principals festes

 

modernistes.

 

Després encara ens restà temps per fer una pausa, dinar i gaudir del dia passejant. Dit amb paraules del propi Rusiñol: «fugint del soroll de la ciutat, venim

 

a somniar al peu d'aquesta platja hermosa, a sentir-nos bressar al compàs de les onades, a prendre aigües de poesia (...)»

 

Un dia ple d'emocions, sensacions i cultura, una jornada diferent!

 

 

 Pati blau, típic de l'estètica de Sitges que tant va inspirar els nostres artistes

 

 

SORTIDA A L'ESCALA 2017

 

Els/ les de 1r i 2n de Batxillerat hem anat fins a L'Escala a descobrir "in situ" el món simbòlic de la narrativa de Caterina Albert, una de les escriptores del modernisme català més importants, altrament reconeguda amb el nom de Víctor Català.

 

Hem passejat per aquesta localitat amb les explicacions del guia, que ens ha orientat en tot moment en els nostres dubtes i inquietuds.

Malgrat que el dia era gris, el temps no ha impedit que gaudíssim de l'entorn magnífic d'aquest indret empordanès.

 

 

 

 

 

 

 

 

SORTIDA A BEGUR 2017

 

L'alumnat de Batxillerat ha anat fins a Begur a descobrir el poètic món de Joan Vinyoli i saber una mica més del paisatge privilegiat d'aquest poble. Hem aprofitat per fer una ruta literària i per passejar pels carrerons que ens han transportat vers a vers fins al castell. Des d'allà hem divisat l'horitzó i les illes Medes, que sobresortien imponents enmig de la mar en calma, resultat d'un dia radiant.

 

SORTIDA A ARENYS DE MAR

 

 

"Quan et deturis / on el meu nom et crida, / vulgues que dormi / somniant mars en calma, / la claror de Sinera."

 

                                                                                                                                                                 Salvador Espriu

 

Anar a Arenys de mar és entrar en el món de la poètica, màgica i eterna Sinera. Després de la ruta literària d'aquesta darrera sortida, nosaltres també n'hem pogut gaudir i ens hem deixat seduir per l'encant de les recitacions del guia Pep Quintana.

 

  

 

 

Escoltant poemes d'en Salvador Espriu dins del recinte de la fàbrica Calisay, a Arenys de Mar.

 

 

 

Grup de Primer i Segon de Batxillerat al pati de la fàbrica Calisay.

 

 

 

Escoltant les explicacions sobre la tradició puntaire al Museu Marés de la Punta, a Arenys de Mar.

 

 

Observant els minerals de la col·lecció del Museu Mollfulleda.

 

 

Resseguint la petja d'Espriu pels carrers d'Arenys de Mar, camí del Cementiri de Sinera.

 

 

Visita al Cementiri de Sinera.

 

                                      

 

Foto de grup en finalitzar el recorregut poètic per la vila d'Arenys de Mar.

                                           

 

 

 

SORTIDA A LA MANCOMUNITAT

 

Els de 2n de Batxillerat hem visitat l’exposició ‘Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya’ per fer memòria, reconeixement i homenatge a totes les persones que van impulsar i treballar en el projecte de la Mancomunitat de Catalunya, liderat per Enric Prat de la Riba ara fa cent anys. Ens han explicat la tasca de la Mancomunitat per millorar les condicions de vida de Catalunya i hem vist objectes personals de Prat de la Riba com la taula del seu despatx... de pas … ens preparem un tema important per les proves PAU!!

 


 

VISITA DE 1r i 2n BATXILLERAT A LES  MINES DE GAVÀ

15 NOVEMBRE 2013

Les mines de Gavà formen un dels patrimonis arqueològics més importants del Neolític europeu i un dels principals jaciments prehistòrics catalans.

Són un testimoni d’una explotació de variscita, que els antics pobladors empraven per fer joies i atuells i intercanviar-les amb altres pobles.

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han realitzat aquesta sortida que té a veure amb la geologia i la història i on han pogut veure exposicions de les restes trobades a les excavacions, projeccions audiovisuals i demostracions pràctiques de les eines que empraven els nostres avantpassats.