SORTIDA A SITGES 2020-21

 

Aquest any també hem volgut fer una escapadeta fins a la Sitges modernista per endinsar-nos en el pintoresc món de Santiago Rusiñol i la seva colla. Per sort, encara hem

pogut fer la que potser serà l'única sortida del curs. Tant de bo poguéssim arribar a la "normalitat" que tant desitgem. De moment, però, hem gaudit d'aquest dia i del sol que

ens ha acompanyat en tot moment. Que continuï somrient com ho hem fet nosaltres avui.

 

 

 

SORTIDA A VIC

Avui l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat hem fet un tomb pel món literari de Laura a la ciutat dels sants. És això que ens hem

desplaçat fins a Vic per viure "in situ" els indrets més emblemàtics d'aquesta ciutat i així notar a la nostra pell la força de

"Comarquinal". Ha estat tota una experiència!

 

 

 

 

SORTIDA A THE ZONE OF HOPE

 

A The Zone of Hope els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han pogut veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d'un viatge en el temps.

En aquest viatge el alumnes han experimentar fred, calor o vent, passejar per l'interior d'una glacera i quedar astorat en veure i viure amb gran realisme gràcies a la tecnologia 3D

una inundació a Barcelona o la desertificació a un embassament de Catalunya. El missatge és clar: cal reaccionar immediatament i, per fer-ho, cal aconseguir que l'impacte que pot

tenir el canvi climàtic i la necessitat d'actuar urgentment calin entre la ciutadania, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta.

 

 

 

 

SORTIDA A EXPOMINER DE NOVEMBRE 2018

 

El nostres alumnes del batxillerat científic van visitar Expominer
i van conèixer el món de la geologia i paleontologia de primera mà.
Una jornada d’entreteniment educatiu amb l’observació de roques, mineral i fòssils.

 

 

 

SORTIDA A SITGES 2018

 

 Aquest any l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ha viatjat fins a Sitges per conèixer des de prop un dels nostres artistes més prolífic i eclèctic però, tanmateix,

poc conegut: Santiago Rusiñol. En aquesta sortida vam  fer una ruta literària pels carrers més emblemàtics d'aquest pintoresc poble, seu dels artistes

esteticistes del modernisme català. Hem gaudit mentre ens aturàvem a llegir poesia del reconegut Joan Maragall, assessorats per la guia, que ens

informava de les característiques més importants del moviment, de les anècdotes de l'època i ens responia totes les nostres inquietuds.

 

Seguidament, tinguérem l'oportunitat de visitar el museu «Cau Ferrat», casa "taller" de Rusiñol, i on s'hi realitzaren les principals festes

modernistes.

 

Després encara ens restà temps per fer una pausa, dinar i gaudir del dia passejant. Dit amb paraules del propi Rusiñol: «fugint del soroll de la ciutat, venim

a somniar al peu d'aquesta platja hermosa, a sentir-nos bressar al compàs de les onades, a prendre aigües de poesia (...)»

 

Un dia ple d'emocions, sensacions i cultura, una jornada diferent!

 

 

 

 

 

 

Pati blau típic de l'estètica de Sitges que tant va inspirar els nostres artistes.

 

 

SORTIDA A PORTAVENTURA

 

Com a novetat d'aquest any, l'alumnat de secundària ha finalitzat les classes anant al parc d'atraccions de PortAventura. Ha estat un dia ple d'emocions i sobretot diversió. Una bona manera de posar punt i final al curs! 

 

 

 

 

 

SORTIDA A LA MOLA

 

Sortida Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac  5-04-2018


Comencem l'itinerari seguint les fites amb etiquetes color taronja i el camí ens sorprèn amb un fort pendent. Seguim recte cap el camí senyalitzat del cim Montcau, de 1.507 m d’altitud. És molt característic l'aspecte rocallós i monolític de la seva piràmide cimera. La pujada segueix forta. De dalt estant podem gaudir d'àmplies panoràmiques sobre el Bages i els Pirineus.
Admirant el paisatge, baixem i arribem al coll d'Eres. Ampli i ombrívol, invita a fer-hi un mos. Aquí esmorzem. Després reprenem la marxa. Carenem cap al Monestir de Sant Llorenç del Munt. A mesura que avancem, l'alzinar que ens envolta és més frondós i origina un medi fresc i humit.
Després de travessar un parell de canals, on cal anar amb prudència, ens trobem amb el morral del Drac, un bon exemple de monòlit, una de les formes més peculiars del relleu d'aquest massís. El morral del Drac deu el seu topònim a una llegenda que explica com els sarraïns  van portar un drac a Sant Llorenç que tenia horroritzada tota la comarca. Després de doblegar tots els cavallers que s'hi enfrontaren, el comte de Barcelona el va ferir de mort en aquest monòlit.
Marxem del coll. A pocs metres deixem el camí planer per seguir l'ascens per una canal estreta i ombrívola. Sortim d'aquesta i, després de creuar un prat, veiem el monestir dalt del cim de la Mola, punt final de l'itinerari. A dinar !!!
El monestir és d'estil romànic i es distingeix per la seva austeritat arquitectònica. Consagrat a sant Llorenç al segle XI, presenta una senzilla estructura de tres naus amb absis i un creuer amb cimbori al centre.

 

 

en el cim del Montcau

amb la moral alta que queda la meitat de camí

 

carenant pel mig de l’alzinar

preparant el descens amb alegria

 

foto de grup amb el monestir al fons

 

ESQUIADA 2018

 

  L'alumnat de secundària ha passat tres dies a la Molina per tal de practicar l'esquí i fer unes jornades de convivència, lluny de les aglomeracions de la gran ciutat.

 Hem deixat de banda les aules per aprendre de forma diferent, però no menys important. Quina pau es respira a l'alta muntanya!!

                                   

                                               

 

 

SORTIDA A L'ESCALA 2017

 

Els/ les de 1r i 2n de Batxillerat hem anat fins a L'Escala a descobrir "in situ" el món simbòlic de la narrativa de Caterina Albert, una de les escriptores del modernisme català més importants, altrament reconeguda amb el nom de Víctor Català.

Hem passejat per aquesta localitat amb les explicacions del guia, que ens ha orientat en tot moment en els nostres dubtes i inquietuds.

Malgrat que el dia era gris, el temps no ha impedit que gaudíssim de l'entorn magnífic d'aquest indret empordanès.

 

 

 

 

SORTIDA A BEGUR 2017

 

L'alumnat de Batxillerat ha anat fins a Begur a descobrir el poètic món de Joan Vinyoli i saber una mica més del paisatge privilegiat d'aquest poble. Hem aprofitat per fer una ruta literària i per passejar pels carrerons que ens han transportat vers a vers fins al castell. Des d'allà hem divisat l'horitzó i les illes Medes, que sobresortien imponents enmig de la mar en calma, resultat d'un dia radiant.

 

 

 

                            

 

 

 

ESQUIADA 2017 

 

Els alumnes de secundària i 1r de Batxillerat hem passat uns dies a la neu. Ens hem divertit esquiant, compartint experiències i convivint amb els/les nostres companys/es. Uns dies que hem après noves i emocionants experiències!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortida Matagalls, 27 d’octubre de 2.016

El Matagalls és una muntanya de 1.698 metres del Massís del Montseny que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el del Montseny al Vallès Oriental. Al cim s'hi pot trobar un vèrtex geodèsic, juntament amb una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.

Vàrem optar per l'ascensió per ponent més curta i fàcil, que s’inicia al Collformic. És la ruta més tradicional i freqüentada. Salva un desnivell de 553 metres i els més preparats dels alumnes la van fer amb una hora i mitja. L’ascensió va ser amb boira, cosa que no va permetre gaudir de les meravelloses vistes panoràmiques d’un dia clar. Vàrem començar a Collformic (1145m) i aviat s'arriba a una creu que commemora la mort de 110 liberals. Es passa a prop de la masia de Santandreu de la Castanya (1.215 m). Quan portàvem una mitja hora de camí, vam passar pel Pla de la Barraca (1.370 m), on hi ha les restes d'un pou de glaç, i un quart d'hora després ascendíem pel Turó Gros (1.525 m). Més tard passàvem pel Collet de l'Estanyol (1.530 m) i pel Collet dels Llops (1569 m). Finalment, cadascú al seu ritme, es va arribar a la Creu del Matagalls (1.698 m). De tornada vàrem carenar per camí de Sant Miquel dels Barretons, fins despenjar-nos cap el riu per dinar. Tot seguit, reprenem la marxa per la pista forestal cap a l’autocar que ens esperava per tornar a Barcelona. 

 

 

 

 

SORTIDA A COLLSEROLA

 

1r Batxillerat Ciències de la Terra i del Medi ambient

Divendres, 15 d’abril, itinerari per la Carretera de les Aigües per conèixer sobre el terreny les característiques geològiques de Collserola, les principals roques que la formen, el seu origen, la seva edat i l’aprofitament que dels recursos geològics n’ha fet l’home. Vàrem agafar mostres d’alguns estrats i mesurar la seva inclinació i cabussament. També vàrem reconèixer els diferents relleus del Pla de Barcelona.

 

 

Alumnes de 1r de Batxillerat de Ciències de la Terra i del Medi ambient durant la sortida a Collserola.

Comprovant amb àcid clorhídric l’efervescència del marbre.

Descobrint els afloraments de quarcita.

Descansant sobre un aflorament de quarsita en forma de plec anticlinal al Turó de Vilana.

Aflorament de granatita inclinat 50º cap al nord, amb pissarres, fil·lites i cornianes.

Extracció del mineral granat

Extracció del mineral epidota

Extracció de mineral turmalina en un filó d’aplita-pegmatita

El martell i l’escarpa protagonistes d’un dia de muntanya.

 

 

SORTIDA A ARENYS DE MAR

"Quan et deturis / on el meu nom et crida, / vulgues que dormi / somniant mars en calma, / la claror de Sinera."

                                                                                                                                                                 Salvador Espriu

Anar a Arenys de mar és entrar en el món de la poètica, màgica i eterna Sinera. Després de la ruta literària d'aquesta darrera sortida, nosaltres també n'hem pogut gaudir i ens hem deixat seduir per l'encant de les recitacions del guia Pep Quintana.

  

 

Escoltant poemes d'en Salvador Espriu dins del recinte de la fàbrica Calisay, a Arenys de Mar.

Grup de Primer i Segon de Batxillerat al pati de la fàbrica Calisay.

Escoltant les explicacions sobre la tradició puntaire al Museu Marés de la Punta, a Arenys de Mar.

Observant els minerals de la col·lecció del Museu Mollfulleda.

Resseguint la petja d'Espriu pels carrers d'Arenys de Mar, camí del Cementiri de Sinera.

Visita al Cementiri de Sinera.

 

Foto de grup en finalitzar el recorregut poètic per la vila d'Arenys de Mar.

 

 

 

 

SORTIDA A SITGES

 

Aquest any l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ha viatjat fins a Sitges per conèixer des de prop un dels nostres artistes més prolífic i eclèctic però, tanmateix, poc conegut: Santiago Rusiñol.En aquesta sortida vam visitar el museu «Cau Ferrat», recentment obert de nou al públic.

 

Seguidament tinguérem l'oportunitat de fer ruta pels carrers més emblemàtics d'aquest pintoresc poble, mentre ens aturàvem a llegir poesia assessorada per la guia. Aquesta ens informava de les anècdotes dels autors més importants del Modernisme.

 

Després encara ens restà temps per fer una pausa, dinar i gaudir del dia passejant. Dit amb paraules del propi Rusiñol: «fugint del soroll de la ciutat, venim a somniar al peu d'aquesta platja hermosa, a sentir-nos bressar al compàs de les onades, a prendre aigües de poesia (...)»

 

Un dia ple d'emocions, sensacions i cultura, una jornada diferent!

 

 

SORTIDA AL MNAC

 

SORTIDA A COLLSEROLA DE PRIMER DE BATXILLERAT

 

Els alumnes de 1r de Batxillerat de Ciències de la Terra i del Medi Ambient van fer un itinerari per conèixer sobre el terreny les característiques geològiques de la serra de Collserola: les principals roques que la formen, el seu origen, la seva edat i aprofitament n'ha fet l'ésser humà des de la prehistòria. L'excel·lent mirador que és la serra també ens va permetre entendre les raons dels diferents relleus que caracteritzen Barcelona.

 

 

VISITA DE 1r i 2n BATXILLERAT A LES  MINES DE GAVÀ

15 NOVEMBRE 2013

Les mines de Gavà formen un dels patrimonis arqueològics més importants del Neolític europeu i un dels principals jaciments prehistòrics catalans.

Són un testimoni d’una explotació de variscita, que els antics pobladors empraven per fer joies i atuells i intercanviar-les amb altres pobles.

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han realitzat aquesta sortida que té a veure amb la geologia i la història i on han pogut veure exposicions de les restes trobades a les excavacions, projeccions audiovisuals i demostracions pràctiques de les eines que empraven els nostres avantpassats.

 
 


Sortida De 1r De Batxillerat A L'IEC (Institut d'Estudis Catalans) Cursos: 2012/13 – 2013-2014

 

Els de primer de Batxillerat fan aquesta sortida que té a veure amb l'art, la història, la llengua i la literatura. L'IEC no només és una institució relacionada amb la normalització i normativització de la llengua catalana actual, sinó que també s'ubica en un dels edificis emblemàtics de la nostra ciutat.

Per una banda s'informa a l'estudiant de tota la tasca que realitza aquest centre, com per exemple la creació de diccionaris o la difusió de la cultura catalana a arreu del món. Inaugurat el 1907 per Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat, pretén continuar essent un dels llocs de referència cultural. Per l'altra, es dóna a conèixer la història i l'art que envolta l'edificació, ja que és fundada el segle XVIII amb finalitats mèdiques.

No cal oblidar que hi trobem també la reproducció del jardí de Mercè Rodoreda, lloc on gaudim de la natura i la literatura, ja que el visitant té el plaer d'observar les plantes acompanyades de petits fragments de l'obra de la reconeguda escriptora. Una sortida plena de sensacions!

    

Organitzada pels Departaments de LLengua Catalana i Història

        Professores: Montserrat Sagrera i Esperança Cócera