COLÒNIES 2019

 

 

 

                                                               

 

 

VISITEM LA SAGRADA FAMILIA

 

Descobrint el Temple és el programa de visites didàctiques de la Basílica de la Sagrada Família: una activitat plantejada des de la curiositat, l'observació i el descobriment per reconèixer els valors artístics, culturals i espirituals de la Basílica.

 

                                    

                                               

                                                 

 

JOC DE PISTES A LA FUNDACIÓ TÀPIES

 

5è i 6è vam descobrir a l'artista Antoni Tàpies a través d'un joc de pistes que ens

convidava a observar les seves pintures. Amb l'anglès com a mitjà vam relacionar els

símbols de les obres amb un misteri a resoldre.

 

                 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

SORTIDA A LA BIBLIOTECA MERCÈ RODOREDA

        

       

 

 

SORTIDA A LA CACAOLAT

Els alumnes de 5è hem visitat la fàbrica Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet. Ha estat una visita molt

interessant i divertida!!

 

  

  

 

VISITA A LA DEPURADORA DE MONTCADA I REIXAC I LA CASA DE LES AIGÜES

Saps quins tractaments cal fer a l’aigüa usada abans d’abocar-la al medi? Vols conèixer un exemple rellevant del patrimoni modernista i industrial català?                                               

Durant la visita combinada hem tingut l'oportunitat de visitar la depuradora de Montcada i Reixac, una instal·lació que dóna servei des del 2002 a la conca metropolitana del riu Besòs, és a dir, al 90% de la població de Montcada i Reixac i als municipis de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. Durant la visita, hem pogut aprendre que la depuradora es dedica a extreure sòlids flotants (plàstics, papers no dissolts...), sorres, greixos i matèria orgànica de l’aigua, per retornar-la al medi en les millors condicions possibles i per reutilitzar-la en el manteniment de zones humides urbanes.

També hem visitat  la Casa de les Aigües de Montcada, una antiga central d’extracció i bombejament d’aigües captades del cabal subterrani del riu Besòs. Coneguda en un principi com “els pous de Montcada”. El projecte va ser encarregat a l’arquitecte municipal Antoni Rovira i Trias, que va dissenyar un projecte ambiciós i modern, tot un exemple del modernisme industrial català. La Casa de les Aigües va funcionar amb eficàcia durant cent anys, fins que la contaminació dels aqüífers va obligar a posar-hi el cadenat.

Durant aquesta activitat hem estudiat el paper fonamental de l'aigua al municipi de Montcada i Reixac, en la seva gestió sostenible i en les màquines de vapor verticals, úniques al món, de la Casa de les Aigües.